Çavaria verwacht komende zomer uitspraak Grondwettelijk Hof voor optimalisatie Transgenderwet

Op 1 januari 2018 kwam de nieuwe Transgenderwet in voege, waarbij de medische eis verviel om ook op identiteitsdocumenten van geslacht te veranderen. Maar deze wet is niet optimal, oordeelden çavaria, RainbowHouse Brussels en Genres Pluriels. Ze trokken naar het Grondwettelijk Hof. Deze zomer zou er een uitspraak komen, meldt ZIZO

Çavaria benadrukte begin 2018 dat ze heel blij zijn dat de wet er gekomen is maar kaartte aan dat de wet in haar huidige vorm niet-binaire en genderfluïde personen discrimineert.

“De Belgische Staat erkent enerzijds non-binaire personen door in deze nieuwe wetgeving en de parlementaire voorbereiding te stellen dat genderidentiteit een persoonlijke en fluïde aangelegenheid is. Maar door anderzijds enkel M of V te erkennen, blijft een groep mensen echter uitgesloten van een juridische en sociale erkenning. Dat is discriminerend”, stelde çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs toen.

Sinds 1 augustus 2018 is het ook mogelijk om voor een voornaamswijziging terecht aan te kloppen bij het loket van de burgerlijke stand.

Zomer

Een dik jaar later zijn beide partijen gehoord en bezorgden ze hun argumenten ook schriftelijk aan het Hof. Nu neemt het Hof de tijd om de argumenten te bestuderen. Een uitspraak wordt rond de zomer verwacht. 

Beeld: Wikipedia, Timothy Junes
Bron: ZIZO 

2 gedachten over “Çavaria verwacht komende zomer uitspraak Grondwettelijk Hof voor optimalisatie Transgenderwet

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: