Belgian Pride en Antwerp Pride organiseren hun pride ook zonder glitter

Sydney Mardi Gras bant voortaan glitters en ballonnen uit ecologische overwegingen. Wat doen de Belgian Pride in Brussel en Antwerp Pride in Antwerpen?

Belgian Pride

De Belgian Pride verbiedt confetti en consorten, laat coördinator Elio De Bolle weten. Standhouders van het Pride Village moeten aan hun stand vuilzakken hangen, ze moeten sorteren. Flyeren wordt ontmoedigd. Banners worden zo veel mogelijk herbruikt. Banners met gedateerde informatie worden gerecycleerd.

“We onderzoeken op dit eigenste moment of we in onze Pride Village gebruik kunnen maken van een wisselbeker/herbruikbare bekers in plaats van wegwerpbekers”, geeft De Bolle mee. 

Samen met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) promoot de Belgian Pride duurzame vervoersmiddelen. Trein, tram, bus en metro, maar ook deelfietsen en deelsteps bijvoorbeeld.

Antwerp Pride

Glitter en confetti zijn ook in Antwerpen verboden, vertelt Antwerp Pride-woordvoerder Wilfried Eetezonne. Brouwers gebruiken zonne-energie. 

Aan het einde van de parade kuisen de reinigingsdiensten van Stad Antwerpen meteen ook de rommel op. De bezemwagens en een kuisploeg laten de straten netjes achter. “Zo komt er geen afval in omloop”, stelt Eetezonne. 

Het kan altijd groener, geeft Eetezonne toe. Nadenken over duurzaamheid gebeurt en zal nog gebeuren. 

Beeld: Mabel Amber, Pixabay

2 gedachten over “Belgian Pride en Antwerp Pride organiseren hun pride ook zonder glitter

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: