VIDEO | Mister Gay Belgium 2019: Kiren Laureyns wil gezicht zijn voor LGBT’s met een beperking en met een adoptie-achtergrond

Kiren Laureyns (26) woont in Sint-Niklaas in Oost-Vlaanderen maar werd geboren in India. Hij werd geadopteerd. 

Laureyns is nog opgevangen geweest door Moeder Teresa in Calcutta. Bij zijn aankomst in België was hij ziek, zegt Laureyns in Het Laatste Nieuws. “Ik had onder andere moeilijkheden met mijn luchtwegen. De dokters waarschuwden dat dat problemen kon veroorzaken bij het leren. Ze bleken gelijk te hebben.”

Dat zorgde voor leerproblemen en een schoolcarrière in het buitengewoon onderwijs. 

Coming-out

Zijn ouders waren erg bezorgd toen hij uit de kast kwam. Andere huidskleur, bijzonder onderwijs. Ze vreesden dat hij het zichzelf moeilijk maakte. 

Hij ging werken in een maatwerkbedrijf, de nieuwe naam voor beschutte werkplaatsen. “Ik wist helemaal niet meer wie ik was. Ik was mezelf volledig kwijt. Ik had net ontdekt dat ik homo was en ik had al een identiteitscrisis door mijn adoptie.”

Na veel gesprekken bij een psycholoog ging het beter.

Johan Verstreken

Het is ex-presentator en politicus Johan Verstreken (CD&V) die Laureyns motiveerde om deel te nemen aan Mister Gay Belgium 2019. “Ik merk dat jongeren én ouderen met een beperking zich schamen als ze holebi zijn. Maar het is geen schande. Je moet er net trots op zijn en ermee naar buiten komen.”

Thema

Het is dan ook geen verrassing dat Laureyns kiest voor LGBT’s met een beperking en adoptie-achtergrond als thema. 

Beeld: Mister Gay Belgium (YouTube)
Bron: Het Laatste Nieuws

Een gedachte over “VIDEO | Mister Gay Belgium 2019: Kiren Laureyns wil gezicht zijn voor LGBT’s met een beperking en met een adoptie-achtergrond

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: