VIDEO | Trinxx op zaterdag 16 maart in finale ‘Holland’s Got Talent’

Men on heels-dansact Trinxx, bestaande uit Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck (24) uit Antwerpen, Bert Van Compernolle (23) uit Sint-Niklaas en Maxime Jottay (18) uit Antwerpen, schopte het tot in de finale van ‘Holland’s Got Talent’ op RTL4

“De jongens dansen op hoge hakken om aan te tonen dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn. Ze willen met hun act dan ook de genderstereotypen aankaarten en opkomen tegen homofoob en transfoob geweld, iets dat jammer genoeg nog te vaak voorkomt”, vertelt hun manager Bram Bierkens.

De groep kreeg door hun deelname op social media veel positieve maar ook heel harde en homofobe reacties. “Die negatieve commentaren tonen aan dat een act zoals Trinxx nog steeds nodig is en dat we onze boodschap ‘Dare To Be Different’ moeten blijven uitdragen. Het motiveert ons nog meer”, zegt Van Puymbroeck.

Jurylid Paul De Leeuw, zelf homo, was meteen verkocht. “Ik vind dit natuurlijk gewéldig”, zei hij al tijdens hun eerste auditie. 

“Jullie dansen beter op hakken dan veel vrouwen”, heeft jurylid Dan Karaty er nog aan toe te voegen. “Heel toffe en moeilijke choreografie ook, goed gedaan.” 

Trinxx werd gisterenavond in de halve finale unaniem door de jury doorgestemd naar de finale. Op zaterdag 16 maart nemen ze het in een liveshow op tegen nog zeven andere acts.

Beeld: Holland’s Got Talent, Trinxx

Een gedachte over “VIDEO | Trinxx op zaterdag 16 maart in finale ‘Holland’s Got Talent’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: