Koninklijke Bibliotheek houdt archief LeatherHistory.eu over gay leather scene bij

De Koninklijke Bibliotheek in Nederland heeft beslist LeatherHistory.eu op te nemen in het nationale archief. Deze website houdt nieuws en geschiedenis bij van de gay leather scene in Nederland en Europa

Trekker van LeatherHistory.eu is Mister Leather Europe 2009 Pieter Claeys, een Belg in Nederland. 

Beschermen tegen verlies

De Koninklijke Bibliotheek neemt de taak op zich om websites met waardevolle inhoud levende en toegankelijk voor volgende generaties te houden. Verouderende technologieën vormen immers een bedreiging. Wie kan nog floppy disks lezen, of CD-ROM’s? Ook websites en hun informatie kunnen zo verdwijnen.

Het Unesco Charter on the Preservation of Digital Heritage uit 2003 bepaalt dat ook digitale informatie bewaard moet worden. 

Hele eer

“Dat een gerenomeerd nationaal instituut als de Koninklijke Bibliotheek de waarde van LeatherHistory.eu erkent is een erkenning”, schrijft Claeys. “Niet alleen voor The LeatherHistory.eu Foundation maar ook voor de leather-geschiedenis in Nederland en Europa.”

Beeld: LeatherHistory.eu

%d bloggers liken dit: