Transemble houdt Trans* March Brussels op zaterdag 4 mei in Brussel

Op zaterdag 4 organiseert Transemble een Trans* March in Brussel. “We eisen samen onze plek op op in de straten van Brussel en we vieren de diversiteit die er bestaat in onze gemeenschappen.”

“Veel te vaak nog worden wij – trans*, non-binaire, gender non-conforme en interseks personen – vanuit een cisgender perspectief (verkeerd) voorgesteld, worden we gereduceerd tot cliché’s of als minderheid gezien waar geen rekening mee moet worden gehouden.”

Daarom is het thema: ‘Nothing about us without us‘. Niets over ons zonder ons. 

Stonewall Inn

“Vijftig jaar na de Stonewall Inn-rellen wordt er  overal ter wereld pride gevierd. Op veel plaatsen, voornamelijk in de westerse wereld, hebben we de laatste jaren deze evenementen zien transformeren van kleine marsen naar enorme optochten waar politieke groepen en bedrijven hun graantje meepikken.”

Strijd voor minderheden

“Feest vieren is belangrijk, maar wanneer dat het enige doel is, wordt er aan de waarden inclusiviteit en rechtvaardigheid ingeboet. Ze worden gecompromitteerd of zelfs vergeten, waardoor minderheidsgroepen in de LHBTQI+ gemeenschap geen plaats meer krijgen. Wij geloven dat prides geen feest voor de meerderheid moet zijn, maar een strijd voor de minderheden.”

Een programma volgt. Alleszins afspraak op 4 mei om 15 uur.

Ruimte

Transemble streeft ernaar een ruimte te creëren waar de trans*, non-binaire, gender non-conformerende en interseks gemeenschappen tot bloei kunnen komen. “Waar we onze identiteiten, lichamen en volledige zelf kunnen vieren. We ijveren voor een radicaal inclusieve gemeenschap die diversiteit omarmt, zelfliefde aanmoedigt en steun biedt.”

“We willen een einde brengen aan het system(at)isch geweld en de discriminatie waarmee we te kampen hebben. Onze gemeenschappen moeten erkend worden als divers en complex – we hebben allemaal verschillende verhalen te vertellen die niet gereduceerd kunnen worden tot één narratief. We verzetten ons tegen de appropriatie van onze levens en weigeren geassimileerd te worden. Daarom kiezen we voor het mantra: niets over ons zonder ons.”

Beeld: Transemble

Een gedachte over “Transemble houdt Trans* March Brussels op zaterdag 4 mei in Brussel

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: