Transendance op 23 maart: benefietparty voor de Trans* March Brussels

Op 4 mei organiseert Transemble de allereerste Trans* March Brussels. Om dit te helpen financieren organiseert Transemble het benefietfeest Transendance in Barlok in Brussel

Transemble is een nieuw collectief van trans*, gender-niet-binaire and gender-non-conformistische mensen die hun krachten bundelen om zich te verzetten tegen de commercialisatie en toe-eigening van LHBTQI+-kwesties. “Laat pride weer een protestmars worden voor en door minderheidsgroepen en de prioriteit van de strijd geven aan het bouwen van een rechtvaardige en radicaal inclusieve samenleving.”

Wat?

Transendance is een “radicaal inclusief feest om onze gemeenschap te vieren en elkaar te steunen; een feest waar we stralen door onze identiteit, diversiteit, ons lichaam en onszelf lief te hebben.”

Het feest begint vroeg, om 18 uur. Dan is er een workshop om een tijdschrift te maken, er is een kledingruil, er zullen gezelschapspelen zijn en er zal de mogelijkheid zijn iets te eten. 

Voor de workshop moet je reserveren via transemble@protonmail.com. De eethoek wordt georganiseerd op basis van donaties. “Als je eten aan ons doneert, laat ons dan op de avond weten of je gerecht vegetarisch, veganistisch, halal en/of kosher, gluten-vrij, lactose-vrij, noten-vrij… is.”

Transemble zoet overigens vrijwilligers voor het feest. 

Line-up

Het dansfeest start om 21 uur. DJ Roméo, Melissa Juice, PartyTrashers, Transterror en GüDITH komen optreden. 

Praktisch

Het feest vindt plaats in Barlok, Havenlaan 53 bis op wandelafstand van station Brussel-Noord

De inkom is gratis maar er wordt een donatie voorgesteld van vijf euro. Alle opbrengsten komende van de inkom, de cocktail bar en de eet-hoek gaan direct naar de realisatie van de mars. 

Toegankelijkheid en inclusie

“Transendance is een queer-en trans*positieve ruimte, dus wij verwachten dat alle feestgangers respectvol zijn. Als je enig gedrag opmerkt dat racisme, seksisme, bi- en homofobie, transfobie, fatphobia, validisme, leeftijdsdiscriminatie, toxische masculiniteit, misogynie, klassisme, islamofobie, antisemitisme of enige discriminatie op basis van religie communiceert, kan je altijd een teamlid benaderen van Barlok of Transemble. Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd en men zal gevraagd worden de ruimte te verlaten.”

“We willen de ruimte zo toegankelijk maken als mogelijk is, door een rustige hoek te maken waar je even kan rusten als het feest te overweldigend wordt. Er zullen ook gratis oordopjes en water zijn.”

Barlok werkt eraan om de ruimte toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers, maar spijtig genoeg heeft deze wegens logistieke redenen geen toegankelijke toiletten. “Contacteer ons zeker als je vragen hebt omtrent dit ongemak, en dan kunnen we kijken of we een oplossing kunnen vinden.”

De concertzaal is rookvrij maar je mag wel roken in de hangar. “We vragen iedereen om dit voorschrift te respecteren en zorg te dragen voor de longen van onze mede-feestvierders.”

Beeld: PublicDomainPictures, Pixabay

%d bloggers liken dit: