RECENSIE | Troye Sivan pakt Antwerpen andermaal in met ‘The Bloom Tour’

Bijna drie jaar na zijn eerste passage in België, trad Troye Sivan (23) nu op 4 maart in de Lotto Arena in Antwerpen op voor een schare fans bestaande uit homo’s en meisjes.

In tegenstelling tot Trix raakte de Lotto Arena weliswaar niet helemaal vol. Jammer, want Troye was even goed als toen. Die recensie is nu nog geldig. 

“Als een elastiek huppelt, zwalpt en springt Troye over het podium in een oversized truitje. Dat is intussen een handelsmerk geworden van de erg tengere jongen”, klonk het toen

De truitjes zijn een singlet en grote hemden geworden. Twee outfitwissels, een zetel, een decor met veel lichteffecten en een verhoogd podium zorgden voor een goede mix tussen show en intimiteit. 

Gegroeid

Maar Troye is ook wel gegroeid. Hoewel hij niet echt volledig doorstoot, heeft hij nu wel meer radiohits te pakken. Zijn ‘1999‘ met Charli XCX en ‘Dance To This‘ met Ariana Grande bijvoorbeeld. 

Het voordeel dat Troye (nog) niet helemaal niet mainstream is, is de afwezigheid van te veel ’toeristen’. De aanwezigen waren enthousiast en de sfeer zat er goed in.

Out

Antwerpen werd uiteraard geprezen, maar de bindteksten waren niet te vanbuiten geblokt. “Thank you for coming out” was een leuke en terechte verspreking. Jawel, we kwamen buiten voor hem, maar vele fans zijn ook op die andere manier out.

De regenboogvlaggen, roze truitjes en een verloofd homokoppel maakten dit duidelijk. Troye is zeker een inspiratie. Al kost openlijk gay zijn mogelijk wel wat succes.

Mix

Troye bracht zestien songs en twee bisnummers. Een mix uit zijn twee albums ‘Blue Neigbourhood‘ en ‘Bloom‘. Eindigen deed hij met zijn twee strafste songs: ‘Youth‘ en ‘My My My!‘. 

Troye anno 2016 gaf een gevoel van samenzwering, een gevoel van ‘ik ken hem ook al’. Troye anno 2019 is volwassener geworden. 

Tot binnen drie jaar? Maar laat alsjeblief Leland van het voorprogramma thuis. Dat was, in tegenstelling tot Astrid S in 2016, geen succes. 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: