Maleisië heeft dan “geen homoseksuelen”, LGBT-toeristen zijn er wel welkom

Minister van Toerisme, Kunst en Cultuur Mohamaddin Ketapi heeft verklaard dat LGBT-toeristen welkom zijn in Maleisië. Eerder had hij verklaard dat er “geen homoseksuelen zijn in Maleisië”.

Zijn ministerie verduidelijkte dit statement: Maleisië voert geen promotiecampagne om holebi’s en transgenders naar Maleisië te lokken. Het land zal bezoekers niet weren op grond van hun seksuele oriëntatie, verklaart de minister nu.

Strafbaar

Homoseks is strafbaar in Maleisië en kan tot twintig jaar cel opleveren. Voor moslims geldt de sharia en zij riskeren lijfstraffen. 

De wet respecteren

“We verwachten dat toeristen onze wetten respecteren net als Maleisiërs”, adviseerde de minister nog. Iets wat elke overheid waar ook ter wereld verwacht. Van de verkeersregels tot zedenwetten. 

Reisadvies

“Als islamitisch land kent Maleisië heel wat taboes i.v.m. seksualiteit. Publiek vertoon van affectie is heel uitzonderlijk, maar wordt wel getolereerd bij buitenlanders. Homoseksualiteit is strafrechtelijk verboden, maar wordt in principe niet vervolgd. Prostitutie bestaat in bepaalde wijken van Kuala Lumpur en andere grootsteden, zelfs op straat. Zolang de openbare orde niet aangetast wordt, treedt de politie niet op. Er zijn wel politie-invallen in etablissementen in het nachtleven die het niet zo nauw nemen met de hygiëne, de vergunningen of die illegale buitenlanders of minderjarig personeel in dienst hebben. Het is dus beter zulke oorden te mijden”, schrijft de Belgische FOD Buitenlandse Zaken in het tabblad ‘lokale wetgeving’ bij het reisadvies over Maleisië.

Beeld: Wikipedia
Bron: Straits Times

2 gedachten over “Maleisië heeft dan “geen homoseksuelen”, LGBT-toeristen zijn er wel welkom

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: