België op 4 op Spartacus Gay Travel Index 2019

Samen met Oostenrijk, Denemarken, Finland, IJsland, Luxemburg, Malta, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en het Franse eiland Réunion staat België op een gedeelde vierde plaats op Spartacus Gay Travel Index 2019. Canada, Portugal en Zweden delen de eerste plaats.

België zakt een plaatsje ten opzichte van 2018. Het is Portugal dat België naar beneden duwde.

Spartacus is een iconische reisgids voor homo- en biseksuele mannen. Intussen is die enkel online en als app te raadplegen. 

Wetten, beschermingen en vervolgingen

Voor een reisgids kijkt Spartacus misschien verrassend genoeg niet naar de toeristische sector, maar wel naar wetten, beschermingen en vervolgingen.

Kunnen holebi’s trouwen en adopteren? Wat zijn de rechten en vrijheiden van transgenders? Worden seksuele oriëntatie en genderidentiteit en -expressie (SOGIE) genoemd in antidiscriminatiewetten? Is er een inreisverbod voor mensen met hiv? Wat is de invloed van godsdienst? Zijn er antihomowetten en/of is homoseks strafbaar? Is de leeftijd van seksuele meerderjarigheid gelijk aan die van hetero’s? Zijn gayprides toegelaten en zijn locals vijandelijk? Worden LGBT’s vervolgd, veroordeeld en terechtgesteld?

Dalers

Spartacus ziet de situatie voor LGBT’s in Brazilië, Duitsland en de Verenigde Staten verslechteren. 

De reisgids houdt Taiwan, Thailand, Japan en Zwitserland in het oog. Die zouden tegen 2020 moten stijgen. 

Spartacus onderzocht 197 landen en gebieden. Onderaan de lijst: Iran, Saoedi-Arabië, Somalië en Tsjetsjenië.

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “België op 4 op Spartacus Gay Travel Index 2019

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: