Pawel Spychalski wint fotowedstrijd ‘MOREPIXX?’

Fotograaf Pawel Spychalski is de grote winnaar van de recentste editie van ‘MOREPIXX?‘, een internationale fetisj fotowedstrijd. Hij won zowel de eerste prijs als The Sly Hands Memorial Award, samen goed voor 750 euro prijzengeld.

Spannende strijd

De strijd om de eerste prijs was bijzonder spannend. Er werd online gestemd. Zo’n 3000 mensen stemden voor de wedstrijd. Spychalski kreeg welgeteld 8 stemmen meer dan de Franse fotografe Nathalie Dumas, die de tweede prijs ontving. De Mexicaanse fotograaf Carlo Ponce won de derde prijs.

“Het was met verrassing en grote vreugde dat ik op in februari de wedstrijd won. Het was mijn verjaardag, 24 februari, toen ik de prijzen op Darklands ontving”, herinnert Pawel Spychalski zich. De jonge Pool is bijzonder vereerd met de prijs. Hij is een amateurfotograaf en heeft geen diploma in de fotografie. “Wat ik kan doen is door acht jaar te oefenen en fouten te maken.”

Eerbetoon

Twee foto’s van hem werden genomineerd voor de wedstrijd. Pawel Spychalski won MOREPIXX? met een foto die een eerbetoon is voor Tom of Finland. “Een grote artiest die onze fetisjwereld creëerde”, volgens Spychalski.

Foto: Pawel Spychalski

Zijn andere genomineerde foto ging over rubber. “Het eerste ding dat me opviel toen ik rubber als fetisj ontdekte, was hoe glimmend de stof is.”

Foto: Pawel Spychalski

Maciej Chojnacki, een vriend van Spychalski en een bekend podiumontwerper in Polen, hielp de fotograaf. “Ik heb een fantastisch team”, verzekert Pawel Spychalski. “Ik moet ook mijn helpers vermelden, een team van activisten die hard werken om de fetisj scene in Polen zichtbaar te doen groeien.”

Liefde voor leer

Zelf is Spychalski een leerfanaat. “Fetisj is belangrijk voor mij en mijn vrienden. We willen fetisj meer doen assimileren in de Poolse gay gemeenschap.”

Zijn eigen ontdekkingreis in de fetisjwereld ging niet over rozen. “Mijn leren hart kwam omwille van een fatale ervaring met een verkeerde partner lang in een diepe slaap. Na verscheidene jaren in de VS gewoond te hebben, besloot ik om opnieuw anderen te vertrouwen en mezelf open te stellen, dus was het ook een natuurlijke stap in mijn fotografie. Ik probeer altijd te tonen waar ik van hou.”

Wie wil deelnemen aan de volgende editie van MOREPIXX? kan vanaf oktober tot eind december 2019 werk insturen. Daarna zal een jury een aantal foto’s nomineren. In januari en februari 2020 vindt er een online stemming plaats. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens Darklands 2020. Meer info over MOREPIXX? vind je online.

Foto bovenaan: Pixabay

Een gedachte over “Pawel Spychalski wint fotowedstrijd ‘MOREPIXX?’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: