Wielerij Den Draak start seizoen met feestje in Den Draak

Wielerij Den Draak start het nieuwe seizoen met een openingsfeest zaterdag in Café Den Draak in Antwerpen. 2019 is het tweede seizoen voor deze wielerclub die met trots de regenboogkleuren op de outfit draagt.

Wielerij Den Draak biedt deelnemers plezier en competitie. “Maar vooral plezier”, vertelt voorzitter Elias Renard aan Be Out. “We zijn vorig jaar in maart gestart en dit weekend openen we het seizoen met een feestje in Den Draak.”

Regenboog

Den Draak is de naamsponsor van de club, die bestaat uit twee ploegen. Een snelle ploeg en een tragere ploeg. De snelle ploeg fietst sneller en verder. Door twee ploegen te hebben voelen de snelle renners zich niet geremd en moeten de tragere renners niet té hard pushen.

Holebi en hetero

Waarom Den Draak? De wielrenners kwamen er al. “We kennen ook de uitbaters. We houden van hun openheid: holebi’s en hetero’s zijn er welkom. Dat geldt ook voor de wielerij”, zegt Renard. “De regenboog op de tenues is daar een uiting van.”

Twee keer per week

Wielerij Den Draak trekt twee keer per week erop uit. ’s Woensdags om 19 uur en ’s zondags om 9.30 uur. “We plannen ook een weekend met langere ritten”, vertelt Renard. Brunchen na het fietsen gebeurt ook.

Interesse? Mail wielerijdendraak@gmail.com of contacteer ze via Facebook

Beeld: Wielerij Den Draak

%d bloggers liken dit: