Çavaria betoogt zondag mee tegen racisme: “Ook LGBT’s zijn maar al te vaak slachtoffer van racisme”

Çavaria vindt het belangrijk om racisme een halt toe te roepen en steun te betuigen aan iedereen die meewerkt aan een inclusieve samenleving”, zegt coördinator Yves Aerts op Facebook over deelname van de LGBT-koepel aan de betoging tegen racisme op zondag 24 maart in Brussel.

“Gelijke kansen en een samenhorigheidsgevoel worden niet gecreëerd door het nastreven van uniformiteit maar door het omarmen van diversiteit. Elkaars verschillen leren kennen en vieren leidt tot een sterker gemeenschapsgevoel.”

Intersectionaliteit

“Çavaria vertrekt vanuit een intersectionele aanpak, en houdt rekening met het samenspel van verschillende identiteitsaspecten zoals een beperking, een migratieachtergrond, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, geloof, leeftijd, enzovoort.”

Intersectionaliteit (ook wel kruispuntdenken) is in de sociologie de notie dat individuen in een samenleving discriminatie en onderdrukking ondervinden op grond van een veelvoud van factoren. 

“Ook holebi’s en transgenders zijn maar al te vaak slachtoffer van racisme. Iedereen verdient bovendien dezelfde rechten en dus dienen we de krachten te bundelen. Samen kunnen we het verschil maken”, besluit Aerts.

Beeld: çavaria

%d bloggers liken dit: