‘Twee culturen, één relatie – het debat’ van VREAK verplaatst na dreiging uit extreemrechts

Twee culturen, één relatie – het debat‘ in het kader van ‘Mixed Kebab – de musical‘ wordt verplaatst naar een andere locatie. Dat zegt Marcia Poelman van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen. Zij is een van de panelleden. Het debat vindt morgen, 26 maart, plaats om 20 uur.

“Morgenavond neem ik deel aan een panelgesprek over interculturele relaties. Dit naar aanleiding van de musicalbewerking door Theater VREAK van de film ‘Mixed Kebab‘, een prent over de liefde tussen twee mannen met verschillende culturele achtergronden”, legt Poelman uit.

Hoofddoek

“Net dat thema is een doorn in het oog van bepaalde extreem rechtse aanhangers die het debat willen kapen. Dat werd duidelijk na screening van de inschrijvingslijst. De hoofddoek van één van de panelleden is wellicht reden genoeg om vanuit West-Vlaanderen richting Antwerpen te trekken.”

De andere panelleden zijn Rik Beckers, Sarah El Massaoudi Verryt en Hind Eljadid

“Kritische bedenkingen zijn welkom bij Het Roze Huis. Een debat gijzelen omdat je niet kan verkroppen dat het podium ingenomen wordt door holebi’s of mensen die religieus zijn en dat uiten, dat zal het niet worden. Daarom zal het debat verplaatst worden naar een andere locatie, met wellevend volk. 

Het debat wordt wel gestreamd op de Facebook-pagina van VREAK. “Wie via die weg vragen wil stellen, kan dat. In bagger zijn we echter niet geïnteresseerd.”

Geraakt

“Ik ben hierdoor erg geraakt, en ik wil graag uitleggen waarom: de dame in kwestie die omwille van haar hoofddoek geviseerd wordt, heb ik bijna drie jaar geleden leren kennen.”

“Ze overhandigde bloemen tijdens de stille wake die Het Roze Huis organiseerde naar aanleiding van de schietpartij in de LGBT-club Pulse in Orlando. Omdat ze elke strijd voor gelijke rechten en tegen haatmisdrijven ook de hare acht. Het is dezelfde strijd. 

“Want we horen dat allebei: dat het iets is voor in je privétijd. Dat het allemaal mag, maar niet te opvallend, niet te provocerend. Geen uiterlijk vertoon, weet je wel. Na de schietpartij in Nieuw-Zeeland dacht ik aan jou, Sarah, en aan bloemen. En ook nu, wanneer ik op social media het venijn van een luide minderheid lees tegenover jou, denk ik aan bloemen. Tot morgen, looking forward!”

Beeld: Theater VREAK
Bron: Marcia Poelman

%d bloggers liken dit: