Lezing en panelgesprek over queer migratiestromen op 1 april in Brussel

RHEA Expertisecentrum Gender, Diversiteit en Intersectionaliteit van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en EDGE organiseren op 1 april in de Beursschouwburg in Brussel het panelgesprek ‘Queer Migrations‘.

Dr. Wim Peumans zal er een lezing geven gebaseerd op zijn boek ‘Queer Muslims in Europe‘. Nadien volgt een panelgesprek met onder meer Dino Suhonic en Dounia Jari van Maruf, een vereniging van queer moslims in Nederland en het collectief Queers Support the Migrants BXL in België.

Intersectionaliteit

Holebi- en transgender moslims ervaren extra uitdagingen door de intersectionaliteit van hun identiteiten. Ze ervaren niet alleen weerstand omwille van hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie (SOGIE), maar ook omwille van hun geloof, hun etnische en culturele achtergrond.

De avond is gratis maar je moet je inschrijven

Beeld:

%d bloggers liken dit: