Eindwerken over interseks en non-binary krijgen LGBT-prijs Arc-en-Ciel Wallonie

Woensdag heeft Arc-en-Ciel Wallonie de Prix François Delor uitgereikt aan twee studenten die een eindwerk schreven met seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie (SOGIE) als thema.

Charly Derave studeerde rechten aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) met zijn thesis ‘Venir à bout des procédures médicales de normalisation des personnes inter*: une requête à la Cour européenne des droits de l’Homme‘. Een eindwerk over de strijd van mensen met een intersekse conditie tegen verplichte chirurgie, bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). 

Bastien Bomans studeerde moderne talen en letterkunde aan de Université de Liège (ULiège) in Luik. Hij schreef ‘“Never in twos, always in threes…” Or More!: Disrupting the Binary Categories of Gender, Sexuality and Race in Lawrence Scott’s Aelred’s Sin (1998)‘.

De Prix François Delor bekroont academische ijver bij studenten over SOGIE. De prijs wordt uitgereikt in het parlement van de Federation Wallonie-Bruxelles, het Parlement van de Franse Gemeenschap.

Beeld: Arc-en-Ciel Wallonie

%d bloggers liken dit: