VIDEO | Intersekse Vlaanderen sluit aan bij çavaria

Intersekse Vlaanderen is lid geworden van LGBTI-koepel çavaria. Intersekse Vlaanderen is de “eerste en enige vereniging die intersekse personen in Vlaanderen vertegenwoordigt”. 

De vereniging is nieuw en is vooral bezig nu organisatorisch te groeien. Op de jaarlijkse algemene vergadering van çavaria werd de vereniging lid van de koepel. Çavaria wil “opkomen voor holebi’s en transgenders” en kan daar nu ook gerust intersekse aan toevoegen.

Vertegenwoordigen?

Binnen de regenboogweging wereldwijd bestaat er immers de discussie of je mag claimen voor een groep op te komen als die groep niet deel uitmaakt van je organisatie. Die vraagstuk is voor çavaria alvast nu opgelost. 

Welkom bij de Vlaamse Vereniging voor Intersekse Personen. Op 8 november 2018, de herinneringsdag van Herculine Barbin’s geboorte in 1838, zien wij het levenslicht. De aanleiding: wij realiseren ons dat (1) er niet iets bestaat als een groep waarin wij kunnen samenkomen, ervaringen delen en accurate informatie verstrekken, en (2) de lancering van een overheidswebsite die voornamelijk vertrekt vanuit een zorg-gerichte benadering zonder (tot u toe) gehoord te zijn door onze gemeenschap.

Als groep willen wij ons een stem bezorgen die accurate informatie levert vanuit de realiteit van het mens-zijn. Om zo ouders van kinderen die intersekse geboren zijn, te kunnen ondersteunen in het maken van de juiste keuzes voor hun kind. En dit vertrekkend vanuit de ervaring van het individu.

Al te vaak wordt het kind vergeten en al te vaak eindigen kinderen op een operatietafel zonder echt gehoord te zijn. Daarom zijn wij hier. Om die kinderen een stem te geven. Wij waren immers allen kinderen die of de dans ontsprongen zijn, of geëindigd zijn op de operatietafel omdat ouders niet voldoende of accuraat geïnformeerd waren.

Beeld: Wikipedia
Bron: çavaria

2 gedachten over “VIDEO | Intersekse Vlaanderen sluit aan bij çavaria

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: