LGBT-fans kwaad om hiphopfestival in Disneyland Paris

Op 7 en 8 juni vindt in het Walt Disney Studios Park (Disneyland Paris) het evenement Hip Hop Live Experience plaats. Dat enkele van homofobie beschuldigde artiesten geprogrammeerd staan, stoot LGBT-Disney-fans tegen de borst. Dat meldt de gespecialiseerde website Looopings.

Onder meer Black M en Maître Gims zijn uitgenodigd, bekend van de rapformatie Sexion d’Assaut. De band is in het verleden al gewraakt omwille van homofobe teksten in verschillende nummers.

“Ik denk dat het hoog tijd is dat de flikkers sterven”, luidt bijvoorbeeld de songtekst van ‘On t’a humilié‘. “Snijd hun penis af, laat ze doodgaan.”

In ‘Cessez le feu‘ zingt Sexion d’Assaut: “Waar is de tijd gebleven dat homo’s het stiekem met elkaar deden? Nu lopen ze door de stad gehuld in regenbogen.” 

Op France Disney-fora is er veel onvrede te horen. Een week voor het hiphopfestival organiseert Disney Magical Pride. Het verwijt luidt dat Disney inconsequent is en LGBT-fans ziet als melkkoeien. 

Oude nummers

In een reactie laat Disneyland Paris weten dat de controversiële nummers van Sexion d’Assaut jaren oud zijn en dat beide artiesten inmiddels hun excuses hebben aangeboden voor de uitspraken. Sindsdien zijn de aanstootgevende nummers verwijderd uit het aanbod. 

Ook zouden de rappers samenwerken met verschillende LGBT-verenigingen om aan te tonen dat ze nu staan voor verdraagzaamheid en respect.

Plannen om het festival te annuleren zijn er niet. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Looopings

%d bloggers liken dit: