RainbowHouse Brussels solidair met Europese Lesbienneconferentie in Oekraïne

RainbowHouse Brussels toont zich solidair met de European Lesbian* Conference (EL*C) in Kiev in Oekraïne. Trans, cis en non-binaire vrouwen zijn er bijeen om L*-thema’s te bespreken, maar ze krijgen – voorspelbaar – tegenwind van traditionalisten.

De asterisk (*) staat voor een ruime interpretatie, in dit geval van het woord lesbisch. 

“We willen onze solidariteit met de activisten ter plekke uiten”, zegt de Brusselse regionale koepel op Facebook. “Extreemrechts is onmiskenbaar in opkomst in verschillende Europese landen. Deze extremistische groeperingen proberen zichzelf op alle mogelijke manieren op te dringen en grijpen vaak naar geweld.” 

“De dreiging is reëel, maar de beweging LGBTQI+ gaat geen enkele stap achteruit zetten! Eerder kiezen wij voor sociale organisatie en internationale solidariteit om de vooruitgang van het extreemrechts te stoppen.”

“We zijn talrijker dan hen, laten we eensgezind zijn.”

Beeld: RainbowHouse Brussels 

%d bloggers liken dit: