VIDEO | Lesbische journaliste Lyra McKee vermoord tijdens reportage in Noord-Ierland

Bij rellen in Noord-Ierland is de 29-jarige journaliste Lyra McKee doodgeschoten. De politie beschouwt haar dood als een terroristisch incident. McKee laat haar partner Sara Canning achter.

Bij de onlusten in de wijk Creggan in Derry / Londonderry werd de politie beschoten en bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk. Ook werden enkele voertuigen in brand gestoken.

McKee werd waarschijnlijk door een verdwaalde kogel getroffen. Ze werd nog naar een ziekenhuis vervoerd, maar overleed kort na aankomst.

Erasure

De European Lesbian* Conference vraagt haar lesbische geaardheid niet te ‘wissen’ (erasure). “We geven haar partner Sara Canning al onze liefde”, klink het op Facebook. 

“Zinloze dood”

“De zinloze dood van Lyra McKee laat een familie achter met het verlies van een geliefde dochter, zus, een tante en een groottante; vrienden met het verlies van een vrienden; de LGBTQIA-gemeenschap met het verlies van een onvermoeibare voorvechtster en activiste en laat mij achter met het verlies van de liefde van mijn leven; de vrouw met wie ik oud ging worden”, speechte Canning na de dood van haar geliefde. 

Verschillende beleidsmakers en beroemdheden hebben de moord openlijk afgekeurd. Onder meer Bill Clinton tweette over haar. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gay Star News, De Telegraaf, BBC

2 gedachten over “VIDEO | Lesbische journaliste Lyra McKee vermoord tijdens reportage in Noord-Ierland

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: