Stad Antwerpen strenger voor seksclubs en sekswerk

Stad Antwerpen wordt strenger voor seksclubs buiten de gedoogzone van het Schipperskwartier. Het aanbieden van onveilige seks wordt ook strenger aangepakt.

Antwerpen telt volgens Gazet van Antwerpen een dertigtal zaken waar seks wordt aangeboden. Deze groep omvat zowel zaken waar gezelschapsdames hun diensten aanbieden als fetisjclubs. 

Ook gay zaken kunnen daaronder vallen. In 2018 ervoer Club Random dat het stadsbestuur effectief optreedt. Gebrekkige hygiëne was toen de reden voor een tijdelijke sluiting. 

“In het nieuwe politiereglement staat duidelijk aan welke voorwaarden deze zaken zich moeten houden. Tegelijk worden ze in kaart gebracht en is het makkelijker om seksuele uitbuiting of mensenhandel op te sporen. Mensen die al een strafrechtelijk verleden hebben, zullen zulke zaken ook niet langer meer mogen uitbaten”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Gazet van Antwerpen.

Daden van ontucht en prostitutie

De Politiecodex wijdt een heel hoofdstuk (‘Titel 6, Hoofdstuk 2 – Daden van ontucht en prostitutie’) aan het thema. 

Kort samengevat komt het erop neer dat sekswerk (aanbieden) niet mag, behalve in een specifiek gebied aan het Schipperskwartier. 

Waarom nu?

Waarom treedt de Stad strenger op? “Politie en hulpverlening stellen vast dat zowel de vraag als het aanbod naar onveilige seks opnieuw aan het toenemen is. Dat verhoogt het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen en infecties. Daarom wordt het zichtbaar promoten van onveilige seks verboden”, stelt de burgemeester. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gazet van Antwerpen

%d bloggers liken dit: