LGBT-senioren komen bijeen voor Europese conferentie in Amsterdam

Op 25 en 26 april 2019 vindt in Amsterdam de Europese conferentie Focus on LGBTIQ+ Seniors: information and inspiration for more inclusion plaats. Meer dan 200 deelnemers uit de hele wereld delen kennis en goede voorbeelden met als doel de vaak kwetsbare positie van holebi en transgender senioren te verbeteren.

Op het programma staan onder meer sociale inclusie, eenzaamheid, acceptatie in de zorgsector, relaties tussen jong en oud en de rol van de overheid. Er is bijzondere aandacht voor LGBT-senioren met een biculturele achtergrond en voor transgender senioren. De conferentie omvat tientallen activiteiten, lezingen, workshops en paneldiscussies.

Deelnemers aan de conferentie vertegenwoordigen landelijk, regionaal en lokaal opererende organisaties en projecten die zich inzetten voor LGBT-senioren. 

De conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam, als lid van het Rainbow Cities Network, en door Roze50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland, in samenwerking met IHLIA LGBT Heritage.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “LGBT-senioren komen bijeen voor Europese conferentie in Amsterdam

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: