ZIZO stopt met papieren versie, website blijft bestaan

ZIZO, het magazine van çavaria, gaat voortaan uitsluitend digitaal verder. Het volgt hiermee een internationale trend. Ook Expreszo bestaat enkel nog digitaal. 

“Een gevolg van de betere integratie van LGBTI+-thema’s in reguliere media en algemene evoluties in het medialandschap. De laatste papieren versie verschijnt eind april. ZIZO blijft een forum voor LGBTI+-stemmen en -verhalen die elders zelden aan bod komen”, aldus çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs

Pioniersrol verviel

“Het medialandschap is constant in evolutie. Begin jaren 90 las je zelden of nooit stukken over holebi’s en transgenders in de Vlaamse media. Voor vele holebi’s en transgenders was ZIZO hun enige informatiebron. ZIZO zette het LGBTI+-thema op de kaart en geleidelijk aan zetten de reguliere media het thema ook steeds vaker op hun agenda. Anno 2019 kan je bij manier van spreken geen krant meer openslaan of tv meer aanzetten zonder kwalitatieve artikels of reportages over onze thematiek te spotten. Vroeger was ZIZO de enige, nu zijn we een van vele. Deze evolutie kunnen we alleen maar toejuichen.”

Digitale (r)evolutie

“De voorbije 25 jaar deed de digitale wereld haar intrede, ook in de journalistiek. Het internet en de sociale media nemen een steeds belangrijkere plaats in de maatschappij in. De printmedia komen steeds vaker onder druk te staan. Aangezien ZIZO een gratis magazine was, wogen de druk- en verspreidingskosten steeds harder door. Daarom blijft ZIZO in de toekomst haar website en sociale mediakanalen verder uitbouwen en optimaliseren.”

ZIZO stopt niet

Borghs benadrukt dat ZIZO niet stopt. “Het tijdschrift verdwijnt maar online blijven we bestaan. Zowel op onze site als op sociale media blijven we brengen wat we belangrijk vinden om te brengen. ZIZO zal blijven opiniëren, sensibiliseren en discussiëren. ZIZO zal blijven een forum geven aan stemmen die niet vaak gehoord worden. ZIZO zal blijven LGBTI+-thema’s aankaarten, op een inclusieve manier.”

Beeld: Free-Photos, Pixabay

Een gedachte over “ZIZO stopt met papieren versie, website blijft bestaan

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: