Mister Gay Belgium Bart Hesters niet naar Mister Gay World 2019 in Kaapstad wegens hartproblemen

Jaarlijks vertegenwoordigd Mister Gay Belgium ons land tijdens Mister Gay World, die dit jaar vanaf zondag 28 april doorgaat in Kaapstad in Zuid-Afrika.

Bart Hesters (33) die in volle voorbereiding was voor zijn deelname werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel werd. Na onderzoek is gebleken dat hij kampt met hartproblemen. De artsen gaven hem een negatief reisadvies, dat ook meteen het einde van zijn Mister Gay World avontuur betekent.

“Ik kan het gevoel niet omschrijven. Het doet me enorm veel pijn om op deze manier mijn deelname aan Mister Gay World te beëindigen. Weken aan voorbereidingen om ook internationaal mijn boodschap van ‘A Heart For Caring’ te verspreiden stopt nu meteen, en dit omwille van mijn gezondheid. Ben er echt kapot van”, zegt Bart Hesters.

Volgens MGB-organisator Bram Bierkens was dit de verstandigste beslissing. “De gezondheid van Bart staat voorop. We hebben alle opties bekeken maar de dokters schrijven hem alvast enkele weken rust voor, en dat advies moet hij opvolgen. Ik hoop dat Bart snel weer de oude is.”

De MGB-organisatie vaardigt nu eerste ereheer Nick Van Vooren (22) uit Eeklo af naar Kaapstad, die het voorbereidende werk van Bart verder gaat zetten en dit zal uitbreiden met zijn campagne rond adoptie en draagmoederschap voor LGBT koppels.

De finale van Mister Gay World zal plaatsvinden op zaterdag 4 mei.

Beeld: Dries Verstreepen voor Mister Gay Belgium

Een gedachte over “Mister Gay Belgium Bart Hesters niet naar Mister Gay World 2019 in Kaapstad wegens hartproblemen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: