L-Day op 28 september: voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden

26 april is Lesbian Visibility Day, of Lesbische Zichtbaarheidsdag. L-Day Belgium viert echter lesbiennes, bi, queer en transvrouwen in het najaar. Dit jaar op 28 september in Antwerpen

L-Day is een jaarlijks evenement voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden. Een combinatie van fun en empowerment, met workshops, debatten, optredens, een L-Café en een L-Pride. Als afsluiter is er een spetterende L-Party.

“De L-Day is er om samen plezier te maken, na te denken over relevante onderwerpen, steun te vinden in moeilijke(re) periodes, gelijkgestemden te ontmoeten, een community te vormen en te netwerken.”, vertelt Kat Van Nuffel

“We organiseren als onderdeel van de L-Day ook een L-Pride waarbij we streven naar (meer) zichtbaarheid en aandacht vragen voor de noden van onze specifieke groep.”

Vraag en aanbod

“Er is nog steeds vraag naar een L-Day”, zegt Hilde Van de Perre. “Les/bi vrouwen behoren nog steeds tot een minderheidsgroep en zijn zeer kwetsbaar.  Zij bevinden zich vaak op een kruispunt wat betreft discriminatie, ook omdat er nog andere factoren spelen, zoals een andere huidskleur, een transgenderachtergrond, een fysieke of mentale beperking, financiële moeilijkheden, alleenstaand ouderschap of leeftijd.”

Kat is bestuurder bij Folia, die de L-Day coördineert. Dat samen met Hildegard Van Hove en Bea Arickx.

Hilde is bestuurster bij WIJ(dames), een L-groep in Antwerpen. Er zijn al L-dagen geweest in Gent, in Mechelen en in Leuven, samen met Labyrint. Dit jaar is Antwerpen aan de beurt. 

Ontdekken

De L-Day wil de kracht van les/bi vrouwen tonen, door het beste in zichzelf en elkaar te ontdekken, verhalen te delen en samen naar oplossingen te zoeken, samen te genieten.

L-Day 2019 vindt plaats op 28 september in Kavka aan de Oudaan. Alle praktische informatie op www.l-day.be en via Facebook

Beeld: L-Day Belgium
Bron: Antwerp Pride Magazine

2 gedachten over “L-Day op 28 september: voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: