VIDEO | Politie valt homoclub binnen en laat bezoekers urenlang liggen op de grond in de kou

De politie van de stad Dnipro in Oekraïne is in de nacht van 19 op 20 april binnengevallen in homoclub Potemkin. LGBT-organisatie Nasj Mir spreekt van een homofobe aanval.

Nasj Mir stelt dat de politie klanten en personeel drie uur lang op de grond liet liggen. De ramen werden opengezet terwijl het buiten slechts 5 graden was. De politie nam gsm’s in beslag en klanten klagen dat er zaken verdwenen uit de vestiaire. Ook materiaal van de club, zoals laptops, is ‘verdwenen’.

Behalve de gsm’s werden de verdwenen spullen niet opgelijst in de documenten van inbeslagname. 

Homofoob en gewelddadig

Een 25-tal politiemannen zoude deelgenomen hebben aan de razzia. In de club waren een 25-tal klanten plus personeelsleden aanwezig. Volgens die klanten en medewerkers gedroeg de politie zich homofoob. Twee buitenlanders werden verplicht het nationaal volkslied van Oekraïne te zingen. 

‘Bordeel’

De politie viel de Potemkin binnen op verdenking van prostitutie. Artikel 302 § 2 van het Strafwetboek verbiedt het uitbaten van bordelen. 

Nasj Mir veroordeelt dit. “De Nationale Politie vindt homoseks crimineel, het uitbaten van een nachtclub een misdaad en het voorzien van condooms aanzetting tot ontucht.” 

Beeld: Wikipedia
Bron: Nasj Mir

%d bloggers liken dit: