Ook dit jaar wil Drogenbos geen regenboogvlag uithangen op de Dag Tegen Homofobie

Drogenbos in Vlaams-Brabant zal hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar geen regenboogvlag uithangen aan het gemeentehuis op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. 

Burgemeester Alexis Calmeyn (Drogenbos Plus – LB) wil enkel officiële vlaggen van geografische entiteiten aan het gemeentehuis. De voorbije twee jaar hingen wel regenboogvlaggen aan het museum FeliXart en gemeenschapscentrum De Muse

“Niet iedereen”

In Het Nieuwsblad verdedigt de burgemeester zich. “Het klopt trouwens niet dat aan bijna elk gemeentehuis zo’n vlag hangt. Sommige gemeenten zijn daar hypocriet over en zeggen officieel dat ze zo’n vlag hebben hangen, terwijl ze in de praktijk enkel een stickertje hebben opgeplakt.”

Bovendien neemt Drogenbos wel LGBT-vriendelijke maatregelen, zegt de burgemeester.  Er is nu een schepen van Gelijke Kansen “en er zijn al twee opleidingen geweest voor het personeel rond genderinclusiviteit en andersgeaardheid”.

Die schepen van Gelijke Kansen, Myriam Claessens (Drogenbos Plus – LB), heeft trouwens een regenboogvlag hangen in haar bureau. 

Oppositie

Oppositielid Steve Roobaert (GO 1620) zal daags voor IDAHOT opnieuw een motie indienen om toch een regenboogvlag aan het gemeentehuis te laten hangen. 

Roobaert ontkent trouwens dat het gemeentebestuur maatregelen neemt. De belofte om het nummer van holebifoon Lumi te publiceren in het infotijdschrift van Drogenbos en een LGBT-beleid voor woonzorgcentra uit te werken, is niet nagekomen. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Nieuwsblad

Een gedachte over “Ook dit jaar wil Drogenbos geen regenboogvlag uithangen op de Dag Tegen Homofobie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: