Gay erasure bij berichtgeving plots overlijden model Tales Soares Cotta?

Model Tales Soares, ook bekend als Tales Cotta (26) is plotsklaps overleden op de catwalk van São Paolo Fashion Week in Brazilië. Was hij gay of niet?

Op zich doet de seksuele geaardheid van Tales er niet toe. Maar berichtgeving hierover is onduidelijk. Wordt zij homoseksuele geaardheid verzwegen? Of is er wishful thinking in het spel? 

Gay Star News schrijft dat hij gay was. Een vriend van hem, Faelo Ribeiro, bevestigt dat aan de Brits-Amerikaanse LGBT-website. Pinknews.co.uk houdt het op LGBT-advocate, voorvechter van LGBT-rechten. 

Op sociale media plaatste Costa alleszins berichten pro-LGBT-kwesties en tegen de notoir homofobe president Jair Bolsonaro

Slet

De Morgen schrijft dat Cotta een vriendin had, Fernanda Rosa. Maar de tekst bij haar post op Instagram is niet ondubbelzinnig. Verliest ze haar lief, of een beste vrienden. Ze eindigt het bericht met ‘vagabunda‘. Dat vertaalt Google Translate als “slet”.

Dat klinkt meer als een koosnaampje voor gay best friend dan voor je lief, toch?

Tales zelf schrijft wel “my love“, maar wie kent geen homo die zijn BFF zo zou noemen?

Eigenlijk maakt het niet uit. Maar als we er niet mogen vanuit gaan dat Tales gay of bi was omdat hij LGBT-activisme toonde, mogen we er niet vanuit gaan dat hij hetero is omdat een meisje iets liefs over post. 

Beeld: 470906, Pixabay

%d bloggers liken dit: