Oudenaarde lanceert Regenboogverklaring Love9700 tegen discriminatie

Glenn Teirlinck (sp.a) en Dagmar Beernaert (sp.a) hebben een Regenboogverklaring Love9700 ontwikkeld die Oudenaarde in Oost-Vlaanderen oproept een vuist te maken tegen discriminatie. Bedrijven, handelszaken, scholen, verenigingen, instellingen en gewone stervelingen kunnen Love9700 onderschrijven.

Teirlinck en Beernaert ontdekten in een debatavond dat vele holebi’s en transgenders zich onveilig voelen in Oudenaarde. 

“In de stationsbuurt en tijdens het uitgaan worden ze bijvoorbeeld beledigd of bedreigd. Samen met enkele Oudenaardse jongeren stelden we daarom een Regenboogactie op, met een regenboogverklaring die kan ondertekend worden”, zegt Beernaert in Het Laatste Nieuws.

Niet toelaten

Wie Love9700 onderschrijft, engageert zich niet alleen niet te discrimineren, maar ook geen oogje dicht te knijpen wanneer ze getuigen zijn van holebifobie en/of transfobie. 

Beernaert hoopt op steun van het stadsbestuur. “Het zou een mooi signaal zijn mocht ook Stad Oudenaarde de verklaring ondertekenen en bijvoorbeeld de regenboogsticker plaatsen aan het stadhuis, het administratief centrum en het MOU om zo een sterk signaal te geven: iedereen is welkom in de stad.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Laatste Nieuws

%d bloggers liken dit: