VIDEO | Pieter Van Keymeulen brengt als eerste single ‘You’re The First, The Last, My Everything’ uit

Acteur en (musical)zanger Pieter Van Keymeylen (34) brengt zijn eerste single uit: ‘You’re The First, The Last, My Everything‘. Een ingetogen cover van de discohit van Barry White. De song heeft een speciale betekenis voor Van Keymeulen.

De zanger en acteur uit ‘Spring‘, ‘Sara‘ en ‘David‘ en ‘Loslopend Wild‘ moest eind april afscheid nemen van zijn vader. Die was dol op de song. 

Gevoelige snaar

Toen het nummer was opgenomen reageerden vrienden en familie unaniem positief. Het nummer begon zich te verspreiden en Pieter werd overladen door de positieve reacties via zijn sociale media. Niet alleen door vrienden maar ook door onbekende mensen die de moeite deden een hartverwarmend bericht te sturen. 

Daarom besloot hij om samen met vrienden een clip op te nemen en het nummer nu toch uit te brengen. “Afscheid valt zwaar … en als iemand anders ook iets aan deze muziek heeft, dan deel ik dat graag met de wereld”, aldus Pieter Van Keymeulen.

Langs de andere kant heeft het ook iets in hem losgemaakt. Hij staat professioneel op de planken in musicals en het theater. Daarnaast is hij binnenkort te zien op VTM. Maar het zingen blijft kriebelen. En die draad wordt nu terug opgepikt met enkele singles die binnenkort worden opgenomen.

“Ik had afleiding nodig, en die heb ik teruggevonden in de samenwerking met pianist Pietro Ramman. Hij herwerkte het in een ballade precies zoals ik het in mijn hoofd had.”

Wie is Pieter Van Keymeulen?

Pieter Van Keymeulen begon als tiener zang- en danslessen te volgen die goed van pas kwamen als lid van de boyband Sodapop. Hij studeerde vervolgens aan De!Kunsthumaniora (musical) en het Fontys Conservatorium Tilburg (muziektheater) waarnaast hij werkte als zanger bij Fine Fleur en meespeelde in shows van de Efteling

Hij acteerde in ‘NeuzeNeuze‘ van jeugdtheater De Maan, tourde met Els De Schepper in ‘Supervrouw‘ en werkte daarnaast als stemacteur. 

Na een lange break van het acteren en zingen keerde hij vorig jaar terug naar het podium in ‘Blood Brothers‘ van InTeam producties en zal in het najaar ook te zien zijn in ‘FIERce!‘ van Theater M

In ‘Kiss Of The Spider Woman‘ zal Pieter de rol van Valentin vertolken. 

Beeld: S8 Music

%d bloggers liken dit: