Vlaamse Regenboogambassadeurs op LGBT-seniorenconferentie in Amsterdam

Vorige week vond in Amsterdam de Europese conferentie Focus on LGBTIQ+ Seniors: information and inspiration for more inclusion plaats. Drie Regenboogambassadeurs uit Vlaanderen kwamen er ervaringen uitwisselen. 

Coördinator Maggy Doumen (midden op de foto) zat de workshop ‘The role and impact of ambassadors’ voor. 

“Ze had het over hoe ons netwerk is opgezet en functioneert”, vertelt Regenboogambassadeurs-woordvoerdster Chantal Colsoul (links op de foto). “Een Nederlandse tegenhangster, Margreet Van Hensbergen van Roze 50+, vertelde over het Nederlandse netwerk. In de workshop konden we beide manieren van werken ook vergelijken.”

Ook regenboogambassadeur Patrick Ghaens (rechts op de foto) was aanwezig in Amsterdam.

Er waren ook interessante plenaire zittingen. “Eentje ging over roze ouderen in het Verenigd Koninkrijk en een andere over multiculturaliteit, op basis van studies uit Denemarken en Nederland.”

Internationaal

De Regenboogambassadeurs zijn enthousiast teruggekomen. Ze hopen op een internationale werking. Ze kijken ook uit naar een volgende conferentie. Al mag die langer duren. Nu was alles geprogrammeerd op één overvolle dag. 

Beeld: Regenboogambassadeurs

%d bloggers liken dit: