VIDEO & FOTO | Intersectioneel Belgian Pride-festival ingezet met spuitende Manneken Pis

In het stadhuis van Brussel is het Belgian Pride-festival afgetrapt met toespraken, een receptie en een tocht richting Manneken Pis, die voor de gelegenheid ver spoot. Het thema van deze pride is intersectionaliteit.

Burgemeester Philippe Close (PS) had het vooral over (on)veiligheid van holebi’s en transgenders op straat. Brussels Minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) vertelde over hoe het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gehuld zal zijn in regenboogkleuren, met zebrapaden, verlichte gebouwen, LGBTQI-verkeerslichten en metroborden.

Vlaams parlementslid en senator Joris Poschet (CD&V) verving partijgenote en Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. Hij had het over trots LGBT te zijn en de waarden van de pride. Hij brak een lans voor diversiteit binnen zijn LGBT-community. 

Schepen van Cultuur, Toerisme, Grote evenementen en Gemeentelijk materiaal Delphine Houba (PS) benadrukte het feestelijk aspect van de pride.

Intersectionaliteit

Al wie speechte, verwees wel naar intersectionaliteit. Maar Belgian Pride-voorzitter Cyrille Prestianni ging er het diepst op in. Hij speechte dubbel zo lang als de anderen en maakte een pleidooi tegen extreemrechts. 

RainbowHouse Brussels-coördinator Rachael Moore sloot de toespraken af met meer uitleg over het twee weken durende Pride Festival. Het uploaden van deze toespraak is niet gelukt. 

Stoet

Na de toespraken en de receptie trokken de deelnemers in stoet naar Manneken Pis. 

Belgian Pride 2019 kick-off. Foto: Dennis De Roover
Belgian Pride 2019 kick-off. Foto: Dennis De Roover

De avond laat zich samenvatten in twee woorden: Happy Pride!

Foto’s: Dennis De Roover
Video’s: Timothy Junes

Een gedachte over “VIDEO & FOTO | Intersectioneel Belgian Pride-festival ingezet met spuitende Manneken Pis

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: