Verkiezingsdebat over gelijke kansen in Brussel op woensdag 8 mei

LGBT-koepel Çavaria, het Minderhedenforum, vereniging voor mensen met een handicap GRIP, de Vrouwenraad, Furia, RoSa en kenniscentrum gender ella organiseren samen Het Grote Gelijke Kansen Debat in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel

Het debat vindt plaats op woensdag 8 mei. Aanleiding zijn de verkiezingen. Aangezien België op alle niveaus – federaal, regionaal en Europees – nieuwe parlementen verkiest, is het voor debatten niet zo belangrijk op welk niveau wat beslist kan worden.

In ons land heeft iedereen gelijke kansen, zo wordt gezegd. Nochtans tonen statistieken en rapporten ons jaar na jaar ongelijkheid en discriminatie. Hoe kan het gelijkekansenbeleid gelijke kansen voor iedereen,ongeacht geslacht, afkomst, seksuele oriëntatie, beperking… verzekeren? Moeten we onze kansen verdienen, of hebben we er in alle omstandigheden recht op? En willen we gelijke kansen enkel aan de start, of ook aan de eindmeet? 

Ontdek hoe de politieke partijen denken over (on)gelijkheid en hoe zij willen werken aan meer gelijke kansen voor iedereen. 

CD&V, Groen, N-VA, Open Vld, PVDA en sp.a sturen vertegenwoordigers. 

Beeld: PublicDomainPictures, Pixabay

Een gedachte over “Verkiezingsdebat over gelijke kansen in Brussel op woensdag 8 mei

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: