VIDEO | Brussels Parlement hijst regenboogvlag voor Belgian Pride

Samen met Rachael Moore van RainbowHouse Brussels en Laurent Mallet van The Belgian Pride heeft parlementsvoorzitter Charles Piqué (PS) de regenboogvlag gehesen aan het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Vooraleer de regenboogvlag werd gehesen voor de Belgian Pride, hield het Brussels Parlement een receptie. In hun toespraken herinnerden Moore, Mallet en Piqué dat de pride een feest is, maar ook een statement en een strijd.

Het onderliggend thema van de Belgian Pride dit jaar is intersectionaliteit, met als slogan #AllForOne

Intersectionaliteit (ook wel kruispuntdenken) is in de sociologie de notie dat individuen in een samenleving discriminatie en onderdrukking ondervinden op grond van een veelvoud van factoren. Als biseksuele, zwarte vrouwe is Moore een zichtbaar voorbeeld van wat dat kan betekenen. 

Politieke aandacht

Belgian Pride-coördinator Elio De Bolle reageert tevreden over de politieke aandacht die het evenement in het parlement kreeg. “Het maakt me blij om politici te verwelkomen die we nog niet kenden. Het toont aan dat het besef voor intersectionaliteit groeit.”

Regenboogvlag

Na de plichtplegingen gingen de beleidsmakers naar het terras van het Brussels Parlement om de regenboogvlag te hijsen. Helaas wilde de wind niet echt mee. 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: