Netwerk Aalst vertoont ‘Temblores’ en ‘Carmen y Lola’ op 14 en 17 mei

Naar aanleiding van de Belgian Pride en de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei vertoont Netwerk Aalst de films ‘Temblores‘ en ‘Carmen y Lola‘ op 14 en 17 mei.

‘Temblores’ (Guatemala, Frankrijk, Luxemburg) op dinsdag 14 mei

Wanneer de 40-jarige Pablo (Juan Pablo Olyslager) zijn gezin vertelt dat hij homoseksueel is, zakt de grond onder hun voeten weg. Voor Pablo zijn de gevolgen echter niet te overzien: hij wordt ontslagen, mag zijn kinderen niet meer zien en wordt verjaagd uit zijn Guatemalteekse gemeenschap. Zijn ouders en broer smeken hem om zijn seksualiteit te verloochenen en stellen hem voor een hartverscheurend dilemma: zijn nieuwe geliefde of zijn kinderen. Uiteindelijk stemt hij ermee in om een katholiek pray the gay away-programma te volgen dat hem zal “genezen”. Regisseur Jayro Bustamante schenkt ons na de folkloristische fabel ‘Ixcanul’ een gevoelig en emotioneel brutaal portret van een man die zijn persoonlijke hel op aarde beleeft.

Meer info.

‘Carmen y Lola’ (Spanje) op vrijdag 17 mei

Lola is een marktkramersdochter in een Spaanse gitano-gemeenschap. Haar toekomstperspectieven bestaan hoofdzakelijk uit jong trouwen, kinderen krijgen en haar echtgenoot gehoorzamen. Maar de eigenwijze, graffitikunst makende Lola heeft toch een ander leven voor ogen. Bovendien is ze lesbisch, dus in trouwen heeft ze al helemaal geen zin. Wanneer ze de beeldschone Carmen ontmoet – een uiterst schattige meet cute op de markt in de regen – wordt ze halsoverkop verliefd. Carmen is verloofd maar raakt geïntrigeerd door Lola en de toekomst die ze voor zichzelf wil. De meisjes stelen momentjes wanneer mogelijk, maar de strenge sociale controle in hun patriarchale gemeenschap gooit roet in het eten.

Meer info.

Beeld: KilyanSockalingum, Unsplash


Een gedachte over “Netwerk Aalst vertoont ‘Temblores’ en ‘Carmen y Lola’ op 14 en 17 mei

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: