VIDEO | ‘Temblores’ vanaf woensdag 8 mei in de bioscoop

Temblores‘ uit Guatemala is vanaf woensdag 8 mei te zien in de bioscoop. De film was eerder a te zien bij cineMÁs en binnenkort bij Netwerk Aalst.

Wanneer de 40-jarige Pablo (Juan Pablo Olyslager) zijn gezin vertelt dat hij homoseksueel is, zakt de grond onder hun voeten weg. Voor Pablo zijn de gevolgen echter niet te overzien: hij wordt ontslagen, mag zijn kinderen niet meer zien en wordt verjaagd uit zijn Guatemalteekse gemeenschap. Zijn ouders en broer smeken hem om zijn seksualiteit te verloochenen en stellen hem voor een hartverscheurend dilemma: zijn nieuwe geliefde of zijn kinderen. Uiteindelijk stemt hij ermee in om een katholiek pray the gay away-programma te volgen dat hem zal “genezen”. Regisseur Jayro Bustamante schenkt ons na de folkloristische fabel ‘Ixcanul’ een gevoelig en emotioneel brutaal portret van een man die zijn persoonlijke hel op aarde beleeft.


Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: