Aanhoudende stockbreuk Oestrogel in België

Het tekort aan Oestrogel in België blijft. Dat meldt het Transgender Infopunt (TIP). 

Personen in de transitie kunnen een hormonale behandeling krijgen, indien gewenst. Oestrogel is een hormoonpreparaat voor transgendervrouwen en non-binaire personen en wordt twee maal daags op de huid aangebracht.

Ga langs bij je huisarts voor een voorschrift.

In overleg met endocrinologen raden wij iedereen die Oestrogel neemt één van volgende opties aan:

– Oestrogel in de dosering van één pompdruk twee keer per dag, kan vervangen worden door Dermestril 50: één pleister per 72 uur.

– Oestrogel in de dosering van twee pompdrukken twee keer per dag, kan vervangen worden door Dermestril 100: één pleister per 72 uur of door Lenzetto spray: één verstuiving op de huid ’s morgens en één verstuiving ’s avonds.

“Wij raden zelfmedicatie en extra hormonen innemen naast de voorgeschreven behandeling heel sterk af. Ook hormonen aankopen via internet en zonder voorschrift wordt afgeraden. Volg steeds het advies van je arts.”

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Aanhoudende stockbreuk Oestrogel in België

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: