Kartonnen Dozen herdenkt Boekhandel ’t Verschil

Johanna Pas van LGBT-boekhandel Kartonnen Dozen blikt op Facebook terug op de voorganger, Boekhandel ’t Verschil. Yelp stelt dat die nog bestaat.

“Ik vind het belangrijk dat we Stonewall herdenken”, schrijft Pas. “Maar ik wil deze week ook graag in onze eigen geschiedenis duiken, dichter bij huis. Als ik de recensies lees die op Yelp bij ’t Verschil staan, dan krijg ik bijna tranen in mijn ogen. Zo was het inderdaad!”

“Dus in deze Pride-maand hef ik het glas, in mijn geval met iets alcoholvrij erin, op Bart De Smedt die altijd in de luwte heeft gewerkt om een plek te creëren waar mensen zich thuis konden voelen, om zowel informatie als warmte te bieden.” 

“Omdat hij de guts had om in 1996 samen met Erwin ’t Verschil op te richten, met koffie en taart, ontbijt en ijs, begot. Een concept dat je nu op elke straathoek vindt, maar dat toen nog helemaal nieuw was: een combinatie van koffie en boeken. En alles wat er te vinden was aan boeken en films en brochures over holebi’s en transgenders.”

“Ik toost op al wat voorbij gaat maar wat sporen nalaat in het zand. De sporen waarin wij nu lopen. En ik hoop dat we een waardige opvolger zijn met Kartonnen Dozen, dat we evenveel sfeer creëren en evenveel mensen raken.” 

Boekhandel ’t Verschil stopte einde 2015. Een jaar later opende Kartonnen Dozen.

Beeld: Free-Photos, Pixabay

2 gedachten over “Kartonnen Dozen herdenkt Boekhandel ’t Verschil

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: