Jitske Van de Veire, Senne Misplon en Naomi van Hauermeiren voortaan woordvoerders van Wel Jong Niet Hetero

De LGBT-jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero breekt met de traditie om één woordvoerder de stem van hun jongeren te geven. Met drie nieuwe gezichten gaat de organisatie voluit voor diverse rolmodellen voor kinderen en jongeren. 

“Elke woordvoerder heeft een eigen unieke identiteit, achtergrond en verhaal te vertellen”, vertelt Sander Cornelis, algemeen coördinator van Wel Jong Niet Hetero. 

“Kinderen en jongeren hebben in hun ontwikkeling nood aan diverse voorbeelden waarin zij zich kunnen herkennen, zeker wanneer ze geconfronteerd worden met gevoelens die niet conform de norm zijn. Het klimaat ten aanzien van seksuele- en genderdiversiteit is in onze samenleving de laatste jaren gunstiger geworden. Toch is het voor jongeren nog steeds belangrijk om zichtbare rolmodellen te hebben die net zoals hen geconfronteerd worden met ‘anders zijn’.”

Vanuit de organisatie nemen de drie nieuwe woordvoerders het voortouw om de zichtbaarheid rond seksuele- en genderdiversiteit te verhogen. Daarnaast zullen ze ook andere thema’s als gelijke kansen, weerbaarheid, body positivity, enz. aansnijden vanuit hun jeugdige blik. 

Jitske Van De Veire (zij/haar; links op de foto) stuurt het team aan. Als jonge, trotse en lesbische spring in’t veld gaat ze op zoek naar nieuwe ideeën en inzichten om haar kijk op de wereld voortdurend te verbreden. “Woordvoerder zijn betekent voor mij een persoon zijn waar mensen zich aan kunnen spiegelen, info aan kunnen vragen, bedenkingen mee kunnen bespreken. Het is ook een vorm van leiderschap, maar dan niet op de traditionele manier. Het is samen met anderen leiden, een steunpunt zijn.”

Jitske kent als geen ander de wereld van social media en zal samen met haar collega’s haar verhaal brengen via deze kanalen. “Ik keek vroeger erg hard op naar mensen waar ik nu niet meer naar opkijk. Ik heb de tijd genomen om mezelf te waarderen, te leren kennen, en van mezelf te leren houden. Dat is de boodschap die ik wil verspreiden. Vecht voor uzelf, uw overtuiging, uw zijn, de rest volgt wel.”

Wel Jong Niet Hetero lanceert in het teken van hun 25-jarige bestaan de campagne ‘Be your own rolemodel‘. Het startschot wordt gegeven tijdens de Belgian Pride in Brussel op zaterdag 18 mei. Hiermee doen ze een oproep naar jongeren om trots te zijn op ieder kantje aan zichzelf dat anderen misschien vreemd vinden. 

“Zo is het bijvoorbeeld prima wanneer je als meisje graag ‘mannelijke’ kledij draagt, of als jongen experimenteert met make-up. Maar het is even oké om niet te moeten ‘kiezen’. Vertrek van datgene wat je leuk vindt, ongeacht of dit nu met mannelijkheid of vrouwelijkheid te maken heeft. Mens zijn is kleurrijk en divers, kies vooral voor jezelf”, zegt Naomi Van Hauwermeiren (zij/haar, die/hun; rechts op de foto). 

Senne Misplon (hij/zijn; midden op de foto): “Vlaamse transpersonen waren tot voor kort erg onzichtbaar in onze media. Ik ging daarom op zoek naar Amerikaanse of Britse voorbeelden. Als gezicht van de organisatie wil ik mee de zichtbaarheid verhogen over de verschillende projecten en visies die WJNH uitdraagt. Het is een kans om een safe space te creëren waar jongeren zich goed voelen. Ik ben dankbaar en trots dat ik samen met Jitske en Naomi een stem mag zijn voor jongeren die vaak vergeten worden.”

Beeld: Wel Jong Niet Hetero
Bron: Wel Jong Niet Hetero

Een gedachte over “Jitske Van de Veire, Senne Misplon en Naomi van Hauermeiren voortaan woordvoerders van Wel Jong Niet Hetero

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: