Actieve voetballer Andy Brennan uit Australië doet coming-out

Andy Brennan (26) uit Australië heeft zijn coming-out als homo gedaan. Tot 2017 speelde hij in de eerste klasse bij Newcastle Jets. Nu speelt hij in tweede klasse bij Green Scully in Melbourne.

“Ik heb er jaren over gedaan om te kunnen zeggen: ik ben homo. Ik was bang dat het mijn vriendschappen, mijn teamgenoten en mijn familie zou raken. Maar de steun van de mensen rondom mij is zo overweldigend en hielp mij die laatste stap te zetten om volledig open kaart te spelen”, schrijft hij op Instagram.

Brennan is de eerste voetballer in Australië die zich tijdens zijn profloopbaan out als homo. In Australië zijn meerdere types voetbal populair: soccer (ons voetbal), Australian rules football, rugby league, rugby union, American football en Gaelic football

Brennan speelt soccer. 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: