Holebitoneelstuk ‘Open en Toe’ van 24 mei tot 8 juni in Antwerpen en Leuven

Op 24 mei gaat in Antwerpen ‘Open en Toe‘ in première. Deze theaterproductie kwam tot stand door een samenwerking tussen Spot On, één van de holebitheaters van Vlaams-Brabant, en Theater VREAK, het theater rond genderdiversiteit in Antwerpen.

“We hebben bij VREAK al lang een cultuur van samenwerking met andere organisaties, maar het is de eerste keer dat we samen met een andere theatervereniging een stuk maken en dat is toch wel heel speciaal. We zagen heel wat voordelen in deze samenwerking en hebben er dan ook actief op aangestuurd. We kennen de collega’s van Spot On al lang en hebben veel respect voor de manier waarop ze de zaken benaderen. We kijken op dezelfde manier naar de topics rond genderdiversiteit en dat is een sterkte”, zegt VREAK-voorzitter Wim Morbée

Steven Claes, stichtend lid van Spot On, verwoordt het als volgt: “Wanneer verenigingen enige tijd bestaan, dreigt de valkuil van de gewoonte: de zaken op een bepaalde manier doen omdat je het altijd al zo deed. Door de samenwerking aan te gaan, gun je elkaar een kijkje in elkaars manier van aanpakken. Dat laat je toe om als vereniging te leren en te groeien.”

Op de werkvloer

‘Open en Toe’ is een feelgoodkomedie geworden waar iedereen van kan genieten. We hebben immers allemaal collega’s, maar kennen we die wel echt? Bij LGB Technologies denken Joris, Carl en Gemma van wel. 

We volgen hen op een schijnbaar gewone werkdag die toch anders loopt dan gepland. Terwijl Carl zich probeert te focussen op zijn werk, doet Gemma haar best om alle weetjes van het voorbije weekend te ontdekken en heeft Joris enkel aandacht voor de mysterieuze man op zijn smartphone. Komt deze werkdag wel goed? En is iedereen wel even open naar de anderen toe?

‘Open en Toe’ speelt in het Fakkeltheater in Antwerpen van 24 mei tot 1 juni en in het Wagehuys in Leuven op 7 en 8 juni. 

Tickets en info: www.vreak.be of www.spotontoneel.be.

Beeld: Spot On

%d bloggers liken dit: