Regenboogvlaggen en regenboogmuur in Limburg

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) vroegen de vijf Vlaamse regenbooghuizen en çavaria alle steden en gemeenten in Vlaanderen om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen aan openbare gebouwen. 

Op die manier toont een stad/gemeente zich solidair en open voor al haar burgers, ongeacht seksuele oriëntatie, genderdiversiteit en genderexpressie. 

Regenbooghuis Limburg is verheugd te kunnen melden dat, net als vorig jaar, alle 42 Limburgse steden en gemeenten aan deze oproep gehoor hebben gegeven en de regenboogvlag uit zullen hangen op 17 mei.

Muur

Regenbooghuis Limburg riep in het kader van IDAHOT tevens alle Limburgse scholen voor secundair onderwijs op om mee te schilderen aan een kunstzinnige muur. 

Door jongeren actief te betrekken bij IDAHOT, hoopt het Regenbooghuis bij deze jongeren de bewustwording te stimuleren dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele oriëntatie en gender en daar respectvol mee om te gaan. 

Aan de hand van een lessuggestie had de leerkracht met de leerlingen een groepsgesprek in de context van IDAHOT en de regenbooggemeenschap en werden vervolgens boodschappen van verdraagzaamheid geschilderd op de panelen.

Genk

Ruim twintig scholen doorheen de hele provincie hebben meegedaan aan deze IDAHOT-Challenge. De kunstzinnige muur wordt geopend op vrijdag 17 mei in Genk. Leerlingen en leerlingen van diverse deelnemende scholen hebben aangegeven hierbij aanwezig te zijn.

Bij de opening van de muur zal tevens een algemeen charter en een samenwerkings- en partnerschapsovereenkomst worden getekend met enkele Limburgse steden en gemeenten.

Beeld: Regenbooghuis Limburg

%d bloggers liken dit: