Mister Gay Belgium-finalist Jochem Smits wil meer onderzoek naar homofobie en transfobie

Mister Gay Belgium 2019-finalist Jochem Smits (18) uit Edegem wil meer onderzoek naar holebifobie en transfobie. 

“Het meeste homofoob geweld is transfoob geweld”, stelt Smits Het gaat vaak niet over het feit dat je op mannen valt want ‘zolang je het niet laat zien is er geen probleem’. Het is vaak zo dat de meer vrouwelijkheid mensen tegen de borst stoot.”

“Dit is het startschot voor mijn tweede campagne, een onderzoek naar reden voor de homofobie, transfobie. We moeten het probleem ten gronde kennen voor we het kunnen verhelpen.”

Uitgescholden

Smits kreeg onlangs nog te maken met homofobie. “Waarom ik meedoe met Mrister Gay Belgium? Omdat als ik twee minuten in Antwerpen loop al wordt uitgescholden. Hopelijk maken we ooit een einde aan de holebi- en transfobie!”, zegt Smits op Facebook.

Beeld: Mister Gay World (YouTube)

%d bloggers liken dit: