RECENSIE | ‘Rocketman’ slaagt waar ‘Bohemian Rhapsody’ faalt

Op 29 mei komt ‘Rocketman‘ uit in België de film is een niet-zo-biografie over Sir Elton John. “Based on a true fantasy“, is terecht de slogan.

Bohemian Rhapsody‘ faalde omdat het pretendeerde het verhaal van Freddie Mercury en Queen te brengen maar dat te onjuist, te heteronormatief en te homo- en bifoob deed. 

Maar Sir Elton leeft nog. Hij is zelfs uitvoerend producent van de film. Dus verwijten over heteroseksuele hoofdacteur Taron Egerton en heteroseksuele regisseur Dexter Fletcher zijn onzinnig. Sir Elton keurt het goed, waarom wij niet? 

‘Rocketman’ zweeft tussen biopic, musical à la ‘Mamma Mia‘ (bestaande popsongs gebruiken in een verhaal) en lofzang. Desondanks schuwt de film controverse niet. Sir Elton is dan wel een succesvol showbeest, hij toont ook destructief gedrag. Dat het allemaal wel goedgekomen is, helpt om eerlijk te zijn over zwaktes.

Seks

‘Rocketman’ toont de (homoseksuele) ontmaagding van de toen 23-jarige Elton. Dat gebeurt niet vaak in een mainstream Hollywood-film. De scène is best expliciet. Ook elders zijn naakt, seks en slips te zien. Ook drank en drugs. 

Sir Elton is niet zo iconisch als Queen, maar als film werkt ‘Rocketman’ beter. De prent voelt eerlijker aan. 

Beeld: Positive_Images, Pixabay

2 gedachten over “RECENSIE | ‘Rocketman’ slaagt waar ‘Bohemian Rhapsody’ faalt

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: