Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans maakt meteen naam met “Niets tegen transgenders, maar het blijft abnormaal”

Filip Brusselmans uit Stekene in Oost-Vlaanderen en wordt met zijn 21-jaar de jongste in het Vlaams Parlement, waar hij zal zetelen voor Vlaams Belang.

Brusselmans was begin 2018 auteur van de open brief van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) waarbij de media-aandacht voor transgenders gehekeld werd. “Veranderen van geslacht kan en zal nooit genormaliseerd worden”, schreef hij. “Wanneer men worstelt met bepaalde gevoelens en/of in de knoop ligt met zijn hormonen, dient men hierbij geholpen te worden door naasten en mensen met een medische kennis, in plaats van aangemoedigd door het halve land.”

Aanleiding was de coming-out van Bo Van Spilbeeck.

Standpunt blijft

In Het Laatste Nieuws zegt Brusselmans dat hij achter zijn standpunt blijft. “Ik heb niets tegen transgenders, maar wel tegen het mediacircus dat hier tegenwoordig rond opgevoerd wordt. Men doet alsof dit het nieuwe normaal is terwijl het altijd iets abnormaal zal blijven.”

Verkeerd geciteerd

Op Twitter reageert Brusselmans dat hij verkeerd geciteerd is. “Ja. Ik heb gezegd dat het niet de norm is, het is inderdaad anders. Maar daarom is het niet fout. Laat iedereen zijn vrijheid beleven, dat is iets wat onze partij als eerste verdedigt.”

Later: “Ik heb nooit gezegd dat wie dan ook ‘abnormaal’ is, wel dat de andere geaardheid an sich niet de norm is, maar dat de media dat zo opvoert. Niemand is minderwaardig en onze partij vecht net voor die gelijkheid. Stop de framing.”

Reacties

Op sociale media reageren holebi’s en transgenders gepikeerd. Het artikel is ook vele malen gedeeld. Op Facebook is de teneur vooral gericht tegen Vlaams Belang-kiezers, die de partij een hoge score bezorgden. 

Beeld: Inproperstyle, Pixabay
Bron: Het Laatste Nieuws, eigen berichtgeving

2 gedachten over “Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans maakt meteen naam met “Niets tegen transgenders, maar het blijft abnormaal”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: