Tweede Kamer in Nederland wil verbod op homogenezing

De Tweede Kamer in Nederland wil een verbod op conversietherapie of homogenezing. Onder die noemer vallen behandelingen die van holebi’s hetero’s moeten maken en transgenders cisgenders.

VVD, D66, GroenLinks, SP, PvdA, 50PLUS, PvdD en DENK stemden op 28 mei vóór een verbod. PVV, CDA, ChristenUnie, SGP en Forum voor Democratie stemden tégen. Het voorstel was ingediend door VVD, D66, PvdA en GroenLinks.

In reactie op de stemming schreef het CDA Pride Netwerk in een brief aan de CDA-Kamerfractie dat ze “ontstemd” zijn over de tegenstem van hun partij. “Homoseksualiteit is geen ziekte, geen ondraaglijk lijden en kan niet worden genezen”, aldus het netwerk, dat zelf juist vóór een verbod is.

Op 21 mei stemde de Kamer al voor een diepgaand en onafhankelijk onderzoek naar homogenezing in Nederland.

Televisie

De televisieprogramma’s ‘Ewout & homogenezing‘, ‘EenVandaag‘ en ‘Undercover in Nederland‘ lieten de afgelopen jaren zien dat conversietherapie in Nederland nog steeds wordt aangeboden. 

Bij christelijke LGBTI-organisaties melden zich met enige regelmaat spijtoptanten die door behandelingen grote emotionele schade hebben opgelopen. Uit onderzoek blijkt dat het volgen van de therapieën kan leiden tot psychische klachten.

In onder meer het Verenigd Koninkrijk, Malta, Spanje en delen van de Verenigde Staten bestaat al een verbod op conversietherapie.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “Tweede Kamer in Nederland wil verbod op homogenezing

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: