Dominiek Spinneweyn-Sneppe (Vlaams Belang): “holebi’s die trouwen en kinderen hebben is brug te ver”

Dominiek Spinneweyn-Sneppe uit Zedelgem trekt voor Vlaams Belang naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze is praktiserend katholiek en heeft het moeilijk met het homohuwelijk en adoptie door holebikoppels.

“Onze partij heeft niets tegen holebi’s, de islam wel”, stelt Sneppe in de Krant van West-Vlaanderen. “Toch is voor ons het traditionele gezin nog altijd de hoeksteen van onze maatschappij. Maar wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver.”

Tom Van Grieken

VB-voorzitter Tom Van Grieken verklaarde in 2015 in De Zondag: “Ik geloof in het klassiek gezin van een man en een vrouw. Dat is ook het uitgangspunt van mijn partij. Je moet wetten maken voor de overgrote meerderheid, niet voor de uitzonderingen. Maar ik zal niet beweren dat homoseksualiteit een ziekte is, integendeel. Dat zijn mensen als u en ik. Nu, het homohuwelijk is een verworven recht, dat debat gaan we niet meer voeren.”

En over holebi-ouderschap: “Ik vind dat een kind recht heeft op een vader en een moeder. Ik zeg niet dat homokoppels slechte ouders zouden zijn. Maar je moet uitgaan van het belang van het kind.”

Beeld: Inproperstyle, Pixabay
Bron: Krant van West-Vlaanderen, Holebi.info, De Zondag

%d bloggers liken dit: