Bart Abeel: “Antwerp Pride wil iedereen de hand reiken en verwelkomen”

Voorzitter Bart Abeel blikt vooruit op Antwerp Pride, van 7 tot 11 augustus in Antwerpen. Het thema dit jaar is vijftig jaar Stonewall Inn-rellen.

Abeel kijkt tevreden terug op de verwezenlijkingen van de voorbije vijftig jaar, vooral in onze contreien. “Maar we mogen onze onze ogen niet sluiten voor en kunnen alleen maar vaststellen dat in delen van de wereld LGBTQI-rechten onder druk staan.” 

“Maar er is niet alleen ‘elders’ werk. We moeten erkennen dat er voor ons ogen nog ongelijkheid, onrechtvaardigheid en discriminatie is. Ironisch genoeg zijn diegene die in 1969 op de barricaden stonden – mensen met een andere huidskleur, sekswerkers, travestieten en transgenders – nog slachtoffer van discriminatie en vijandigheid. Ook binnen de LGBTQI-gemeenschap”, stelt Abeel. 

Uitgedaagd

Abeel ziet ook hoe prides uitgedaagd worden. Door mensen die vinden dat prides niet (meer) nodig zijn. 

“Columns stellen dat we blij moeten zijn met wat we hebben. Queer Pride Gent verwerpt het status quo en voert actie tegen de gentrificatie van de LGBTQI-strijd.”

“Antwerp Pride streeft ernaar en stem te geven aan al deze verschillende strekkingen een stem te geven door een gevarieerd programma te bieden. Het is de missie van Antwerp Pride de hand te reiken en iedereen te verwelkomen.” 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Antwerp Pride

Een gedachte over “Bart Abeel: “Antwerp Pride wil iedereen de hand reiken en verwelkomen”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: