Matthias De Roover, Thierry Toubat en Niels Van Den Steen top 3 bij Mister Gay Belgium 2019

De 26-jarige Matthias De Roover uit het Lokeren werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2019 en kreeg zijn overwinningssjerp overhandigd door burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Elf kandidaten toonden het beste van zichzelf in een bruisend finale gala gevuld met defilés, interviews, debatten en muzikale acts van onder andere Slongs Dievanongs, Koen Crucke, Metejoor, Jessy en Trinxx. Er was ook ruimte voor diepgaandere gesprekken over LGBT-thema’s, kunst met een boodschap, en items van wat er allemaal ook in eigen land nog steeds beter kan, om een nog tolerantere en diversere samenleving te bekomen.

De jury bestaande minister van Gelijke Kansen Kris Peeters (CD&V), Bart De Wever, Ruth Beeckmans, korpschef Serge Muyters, Slongs Dievanongs, Josje Huisman, Sandrine André, Koen Crucke, Ivan Pecnik, Annelien Coorevits, Gilles Van Bouwel, Els Dottermans, Dimitri Vantomme, Joyce De Troch, Henny Seroeyen, Lesley-Ann Poppe, Miriam Jacques prees Matthias De Roover onder meer vanwege zijn spontaan voorkomen, doelgerichte LGBT-campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde. 

De Roover kwam tijdens zijn campagne op voor LGBT’ers in de sportwereld.

Thierry Toebat (40) uit Geluwe en Niels Van Den Steen (24) uit Erpe-Mere belandden op een tweede en derde plaats.

Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2019 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Fotogeniek ging ook naar Niels Van Den Steen (24). Mister Sympathie was dan weer voor Thierry Toebat (40) en Mister Charity ging naar de Geoff Fontignie Lozano (35) uit Brussel.

Matthias De Roover zal België vertegenwoordigen op Mister Gay Europe en Mister Gay World.

Beeld: Mister Gay Belgium
Bron: Mister Gay Belgium

%d bloggers liken dit: