VIDEO | Parcours parade Antwerp Pride 2019 op zaterdag 10 augustus

De voorbije jaren trok de parade van Antwerp Pride op zaterdag telkens van de Waterpoort aan de Gedempte Zuiderdokken via het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten naar de Scheldekaaien om te eindigen aan het Steen waar de afterparty kon losbarsten. Dit jaar is de route anders. 

De organisatie wil al langer verder kijken dan het historische, toeristische hart van Antwerpen. Daarom vertrekt de parade dit jaar aan het multiculturele Sint-Jansplein in 2060 Antwerpen, om via de Paardenmarkt 2000 Antwerpen binnen te trekken. Het eindpunt is het Museum voor Hedendaagse Kunst (M HK) aan de Waalsekaai. Daar zal het Love United Festival plaatsvinden.

De parade start om 14 uur aan het Sint-Jansplein en steekt dan de Italiëlei over, de Paardenmarkt in. De route gaat dan rechtsaf de Hessenbrug in. Daar staat Hessenhuis Café, een vaste waarde in de holebihoreca in Antwerpen.

Wat verder slaat de parade linksaf op de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet richting Schelde. Kortbij vind je Cargo Club of Red & Blue, sinds 1997 een gay discotheek. 

De route loopt de kaaien af – Van Meterenkaai, Orteliuskaai, Jordaenskaai, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Sint-Michielskaai, Cockerillkaai – tot aan de Leuvenstraat. Daar staat het M HK.

Antwerp Pride Magazine testte het parcours in maart. De wandeling duurde een uur (op je eentje wandel je veel sneller). In 5418 passen werden 3,7 km afgelegd. Een mooie wandeling dus en veel ruimte om de parade te bekijken. 

Beeld: Timothy Junes voor Antwerp Pride Magazine

%d bloggers liken dit: